0
Вход и Регистрация
0884 829 368 | Понеделник - Неделя 09:00 - 20:00 | [email protected]

Букети с алстромерии

Алстромерията, наричана още папагалска лилия или перуанска лилия, е южноамериканско цвете с 50 различни вида цъфтящи цветове. На пръв поглед можете веднага да забележите, че е много подобно на по-голямото цвете Лилиум, и това е така, защото са от едно семейство.
Произходът на алстромерията идва от планинските райони на Перу и Бразилия. Цветето е открито през 18 век от шведите и след това е донесено в Европа. Скоро след развиването му в европейския регион, то се превръща в модерно цвете поради множеството си различни цветови вариации и дълготрайност.

Що се отнася до рязаните цветя, алстромерията е любимо цвете както на цветарите, така и на любителите на цветята. С техния красив, драматичен цъфтеж и донякъде екзотичен външен вид, не е трудно да се разбере защо те са толкова популярни цветя в букет. Освен интересния си произход и символика, цветовете на алстромерията имат и впечатляващ живот във ваза, който всъщност е един от най-дългите сред рязаните цветя - около д 2 седмици!

Тези ценени цветя имат различни значения и символика в зависимост от цветовете и страната на произход. Алстромериите се свързват с любов, трайно приятелство, сила и преданост. Те също така символизират взаимна подкрепа, което ги прави идеалното цвете за подарък на приятел. Всеки цвят дори има свое собствено, по-дълбоко значение.

Бялата алстромерия представлява чистота и духовност.
Жълтата алстромерия символизира радостта и щастието. Идеален за подарък на приятели!
Оранжевата алстромерия е за положителна енергия.
Лилавата алстромерия означава уникалност и елегантност.
Червените и розови алстромерии са символ на любов и привързаност, подходящ подарък за любими хора.

Алстромерията е разкошно цвете, което се съчетава перфектно с повечето цветя, а това е една от причините поради които обичамке да го използваме в нашите букети и аранжировки.
Някои от любимите ни цветя, които съчетаваме с алстромерия, са рози, лизиантус, лилии или сезонни цветя. С толкова много налични цветове, алстромерията може да се използва през всички сезони и е идеалното цвете за комплимент!

magnifier