Поръчайте на 0884 829 368
Доставка в страната на следващия ден
Доставка в София още днес

Аранжировки с алстромерии

Какво цвете е алстромерията

Алстромерията идва от далечната Южна Америка. Заради красивите си и впечатляващи цветове, тя все по-често присъства като допълващ или основен елемент в букетите. Подходящо е да се подарявя за всякакви поводи – рожден или имен ден, завършване на гимназия или дипломиране от университет, юбилеи или годишнини. Цветето алстромерия е чудесно, ако искате да вземете нещо по-непознато и да разчупите клишето.
През последните години то определено печели вниманието на цветарите и клиентите с разнообразните си украшения, изпъстрени с контрастни линии. В цветово отношение може да го намерите най-вече представено в розовата гама. Разбира се, жълти, оранжеви, бели и лилави краски също са доста популярни и харесвани.
Другото име на алстромерията е перуански лилиум, но то е по-непознато у нас. Алстромерията е много нежно и фино-изглеждащо растение. Аранжирано по правилния начин то оформя невероятен самостоятелен букет. Сред предимствата му без съмнение може да изтъкнем дългият му живот след отрязване на цвета. Алстромериите виреят във ваза с вода до цели 3 седмици. По този начин те ще могат напълно да покажат целият блясък, който се крие в тях.

Как се отглежда алстромерията

За красивия перуански лилиум се знае, че обича страните с мек климат. Той се отглежда в открита почва без да се изважда и покрива през студените месеци. Не харесва силния вятър, но обича светлината. Като растение алстромерията бързо расте в рохкава и плодородна почва. Тя расте до края на лятото и се нуждае от редовно, но премерено поливане. Цветовете й са дълги средно 4см.

Кошници и кашпи с алстромерии

От тези цветя се правят уникални цветни кошници и композиции с отрязан цвят. В зависимост от предпочитанията на клиента могат да се аранжират в семпли и изчистени опаковки или в по-нестандартни такива. Цената варира в зависимост от размера, но традиционно е между 50 и 150 лева.
Алстромерията доби голяма популярност с навлизането си като цвете на стръкове. Среща се в голям асортимент от цветови гами. Предпочитана е, защото е изключително трайна. Българската се откроява от холандската със значителната си трайност и по-големите размери на цветовете. Избирайки аранжировка с алстромерия, вие гарантирано, ще накарате получателя и да се радва, вдъхновен от пъстрите ѝ цветове за доста дълъг период от време.
Кошниците и кутиите, които ще намерите в онлайн магазина top-flowers.com, са направени с много вкус и внимание към всеки детайл. Можете напълно да ни се доверите и ние няма да ви подведем. Алстромерията е сред цветята, с които ежедневно боравим. Ще имаме грижата тя да стигне до вас свежа и очарователна каквато ние я познаваме и задължително от български производител.

magnifier