Поръчайте на 0884 829 368
Доставка в страната на следващия ден
Доставка в София още днес

Букети и аранжировки

Всички сме съгласни, че свежите цветя правят пространството по-привлекателно. Независимо дали става дума за пъстър букет или за обикновена ниска аранжировка върху масата, цветята добавят нотка естествена красота, която с нищо не може да се замени.

В Top-Flowers предлагаме широка гама от оригинални цветни аранжировки и ръчно правени букети, които са идеални за различни поводи.
Разгледайте нашите колекции и групи цветя по поводи или се свържете с нас, за да обсъдим индивидуална цветна аранжировка или букет по Ваш вкус.
В света има може би повече от 400 000 цъфтящи растения, но само ограничен брой се използват във флоралната индустрия.
От дълги времена цветята са били използвани като замислен подарък и обичаят продължава и до днес.
При специалните събития като рожден ден, годишнина, сватба, Коледа, Свети Валентин и т.н., цветята се използват както като декорация, така и като подарък. Никой повод не е твърде голям или малък, че цветята да не могат да бъдат част от него.
Когато човек не е сигурен какво да вземе със себе си при посещение на нечия къща, цветята идват на помощ. Едно цвете или наръч от многобройни цветя може да зарадва всеки!
Много хора обаче не са напълно наясно с разликата между цветна аранжировка и букет, така че когато се появи възможност да подарят цветя, те не са сигурни кой вариант е най-добре да изберат.
За тази цел, ние от Top-Flowers ще Ви разкажем за основните разлики между букетите и цветните аранжировки, и кога са подходящи за подарък.

Аранжировка с цветя
Аранжировката представлява селекция от цветя, зеленина и декорация подредена внимателно в декоративен съд - кутия, кошница, керамична кашпа или интересен декоративен съд.
Аранжировките обикновено са сложни по дизайн и се предлагат в различни форми, размери и цветови схеми. Те са готови подаръци, като при тях получателят не трябва да се притеснява в какъв съд и как да аранжира цветята, тъй като това вече е направено и не се изисква такова внимание.
Аранжировките с цветя са идеални за носене в болници - за скорошно оздравяване или новородено бебе. Подходящи са също така за откриване на нови магазини, ресторанти или пространства за събития.
Букети с цветя
Букетът е комбинация от еднакви или разнообразни цветя, обикновено подбрани според техния аромат или цвят, които са свързани заедно и увити в декоративна хартия. В зависимост от индивидуалните предпочитания, някои букети могат също да включват листа и зеленина, за да допълват и подчертават избраната селекция от цветя.
Букетите се доставят без ваза или съд, така че получателят ще трябва да се погрижи за цветята сам, като им осигури подходящ съд с вода.
Въпреки че букетите изискват малко допълнителни усилия от получателя, те са много по-лесни за носене и доставяне лично - което ги прави чудесен подарък за специални поводи като рожден ден, имен ден, 8-ми Март или Свети Валентин.

За да бъдем честни, трябва да признаем, че правилното подреждане на цветята може да причини малко стрес на по-неопитните хора. За щастие, красивите професионални букети, на които се възхищаваме на събития или вечери, са лесни за пресъздаване в умелите ръце на флористите, а ние от Top-Flowers създаваме и доставяме експресно букети и аранжировки от цветя до всяка точка на България.
magnifier