Поръчайте на 0884 829 368
Доставка в страната на следващия ден
Доставка в София още днес

АРАНЖИРОВКИ

Работейки в цветарската индустрия, нашият екип в Top-Flowers създавава различни видове цветни аранжировки за нашите клиенти всеки ден. Специализирани сме в дизайна на флоралните изненади и използваме най-свежите и дълготрайни цветя при създаването на цветните аранжировки, за да отговарят на очакванията дори на най-педантичните клиенти.
И за да бъде изненадата пълна, доставката на цветя е напълно дискретна.

Стиловете на цветните аранжировки могат да варират значително в зависимост от вида на събитието, за което са предназначени. Определена композиция, може да бъде идеална за корпоративна бизнес среща, но да не е подходяща за откриване на нов бохо магазин, или луксозен ресторант.
Мястото на събитието също може да ограничи избрания от Вас стил на аранжировка. Някои пространства са идеални за компактен, корпоративен дизайн, докато други са подходящи за по-големи, свободни и диви аранжировки. Стиловете на флоралния дизайн са също толкова важни, колкото цветовата схема и брандиращите елементи, подчертани в дадено събитие.
Ако аранжировката от цветя пък е предназначена за подарък, то трябва да се има предвид поводът и стила на човека, на когото подарявате цветята.
Възможностите за създаване на цветни аранжировки са безкрайни - от малки и компактни аранжировки до големи пищни кошници с цветя.

Видове цветни аранжировки

Аранжировки за маса

Централната аранжировка е класическа цветна композиция, която всеки познава и обича. Този тип аранжировки обикновено се предлагат във керамики с размери между 10-15см. Те най-често се поставят в центъра на масата за хранене, но също могат да се използват като аранжировки за коктейли, разпръснати в различните ъгли в стаята. Централната класическа композиция за маса, никога няма да излезе от мода.

Бар аранжировка

Бар аранжировката е по-висока версия на класическата централна аранжировка и носи усещане за елегантност и блясък, което ще привлече вниманието на гостите, особено поставена във фоайето на помещението.

Миниатюрни аранжировки

Често пъти мини вазите придружават както централните, така и бар аранжировките, като отразяват същата цветова схема, настроение или стил. Те могат да бъдат поставени близо до по-големи аранжировки като допълващи акценти, а също така могат да помогнат за запълване на пространството.

Дълги и ниски аранжировки

Дългата и ниска композиция е подобна на класическата подредба в центъра на масата. Дълги и ниски аранжировки са точно както подсказва името! Те обикновено се намират в дълги, правоъгълни вази или съдове, които са близо до повърхността, на която са поставени. Този тип аранжировки изглеждат по-обемни от традиционните, защото са разпръснати върху по-дълги повърхности. Те често се използват върху маси, за да създадат една обединена флористика.

Свободни и диви аранжировки

Аранжировка, която е свободна и дива, е тази, при която цветята не са подредени в твърда, еднаква структура. Често различните елементи от аранжировката преливат в свободни посоки. Въпреки че не всички хора  са свикнали с този стил, свободната и дива аранжировка е един от любимите ни стилове. Тези бохо-шик аранжировки са свободно преливащи се, визуално зашеметяващи и определено акцентират и привличат вниманието.

Компактни аранжировки

Стилът на компактната подредба носи класическо и вечно усещане. Компактна аранжировка е тази, при която всички цветя в нея са с еднаква дължина. Те често са с форма на купол, което означава, че нищо не стърчи от основната „сфера“ на подреждането.

Аранжировки от един вид цветя

Този вид аранжировка използва само един сорт цветя за шикозен и сплотен вид. Понякога можете да се включат нотки на зеленина, за да допълни структурната цялост на аранжировката, но като цяло този тип аранжировка включва само един вид цвете.

Едноцветна аранжировка

Едноцветна аранжировка е тази, която използва цветя в един цвят за основен и единствен. Например, това може да е аранжировка, която използва само розови цветове или такава, която използва само бели цветове. Едноцветните аранжировки винаги правят впечатление и задават настроението и атмосферата на дадено събитие.

Рустикални аранжировки

Аранжировките с рустикално настроение могат да се считат за по-небрежни, състарени и диви. Тези аранжировки често включват елементи от природата като дървесна кора, дървени акценти и много зеленина.

Тропически аранжировки 

Вдъхновени от топла и релаксираща дестинация, тропическата аранжировка най-често използва елементи като палмови листа, екзотични плодове, антуриум, стрелиция и други тропически растения и елементи. Тези аранжировки обикновено се разпръскват широко и ви карат да се пренесете мислено на някой райски остро.

Романтични аранжировки

Романтичните аранжировки са тези, които изглеждат перфектно, когато са подчертани от интимна светлина от свещи. Те са деликатни аранжировки, които могат да имат наситени червени или лилави тонове навсякъде. Дантелата е акцент, който ги допълва добре.

Нежни аранжировки

Женствените аранжировки са тези, които са нежни и забавни, с ярки или пастелни тонове. Те са аранжировки, които използват светло розови, лилави, бели и прасковени цветове. Те имат меко и естествено усещане, което е много деликатно.

Натурални аранжировки

Друг класически стил на аранжиране е този с натурален дизайн.
Тази стилова подредба използва неутрална цветова схема, обикновено с черни, бели, жълтокафяви или зелени елементи. Тези аранжировки често предизвикват усещането за природа и свобода.

 

magnifier