0
Вход и Регистрация
0884 829 368 | Понеделник - Неделя 09:00 - 20:00 | [email protected]

Букети с еустоми

Нежните еустоми!

Едни от най-ярките представители на растителния свят и като най-ярки се приема дори буквално, именно заради невероятно ярките си цветове! Сходни по вид като розите, но без бодли, еустомите имат няколко имена: Лизиантус, китайскa, ирландскa или френскa розa.

Еустомите са изключително ефирни цветя, но латинското им име Lisianthus означава „горчиво цвете”. Тази фраза е напълно обективна, тъй като еустомата съдържа различни вещества, които придават вкус на горчивина и прави цветето широко използвано в медицината.

Малката и нежна еустома прилича изключително много на неразтворени пъпки роза. Те биват едноцветни и двуцветни, а текстурата им е гладка и кадифено мека. На външен вид венчелистчетата са тънки и деликатни, като коприна и имат овална форма. Стъблото на еустомата е елегантно и тънко, и въпреки това то поддържа много цветчета подредени върху него, което го прави перфектното цвете за букет.

Най-честата асоциация с поднасянето на еустома е свързана с благодарност. Това изключително деликатно цвете се свързва с изказването на признателност. Благодарност към някой, който ви е помогнал, или просто за страхотен приятел, половинка или познат. Това е флоралният еквивалент на думите "Оценявам те!".
Твърди се, че това е така, защото при засаждането се нуждае от специфични грижи, но след положените усилия расте като здраво и издържливо растение, което цъфти обилно и обърнатото му внимане се връща десетократно.

Букетите в които се съдържа еустома са изключително много и ние от Top-Flowers обожаваме да ги използваме.
Тези невероятно ефирни цветя се комбинират изключително добре в най-различни букети и аранжировки.

Въпреки това класически букет от еустоми е чудесен избор, когато искате да зарадвате любим човек с изтънчен вкус.

И ако се чудите как да поднесете любимите цветя, или нямате физическата възможност сами да ги подарите, ние ще доставим цветята до Вашите скъпи хора деликатно, бързо и с най-голямо уважение.

magnifier