0
Вход и Регистрация
Понеделник - Неделя 09:00 - 19:00 | 0884 829 368 | [email protected]
SALE 6%

Орхидея Фаленопсис (Orchid Phalaenopsis) | Различни видове

от: 49.00 лв.

Безплатна доставка над 70 лв.
Доставка до 3 часа в София
Доставка в страната още утре с Еконт
Удобни методи за плащане
  • 1 бр. Орхидея Фаленопсис (Orchid Phalaenopsis) според наличните разцветки
  • От менюто имате избор дали растението да бъде само с транспортна саксия, с подаръчна опаковка или с керамична кашпа и опаковка.
  • Ако имате предпочитания за цвета на растението, опаковката или кашпата, можете да ги отбележите в полето БЕЛЕЖКА.
Тегло 2.00 кг
Размери 50 см
Опаковка

Транспортна саксия, Подаръчна опаковка, Керамична кашпа и опаковка

Орхидея Фаленопсис , често наричана "орхидея пеперуда", е популярно и елегантно цветно растение, известно с изисканите и деликатни цветове. Произходът на тези орхидеи е от Югоизточна Азия, и те са сред най-разпространените видове орхидеи, отглеждани в домовете. Те се характеризират с изящни, извиващи се стъбла и купчина от восъчни цветове, подобни на пеперуди, които се представят в разнообразни цветове, включително бяло, розово, лилаво и петнообразни или многокольорни сортове. Листата са обикновено тъмнозелени и широки. Те са известни с продължителното си цъфтене, което може да продължи няколко месеца до година. Тези орхидеи се считат за символ на красота, лукс и елегантност.

Съвети за отглеждане:

Светлина: Фаленопсис орхидеята обича в ярка, но разсеяна светлина. Избягвайте директната слънчева светлина, която може да изгори листата. Идеално е да я поставите пред източен или северен прозорец. Можете да използвате и тънка завеса, за да филтрирате светлината, ако тя е твърде интензивна.

Температура: Поддържайте стайната температура в рамките на 18-27°C. Избягвайте местоположенията с течения и променливи температури.

Поливане: Поливайте с престояла вода като потопите саксията с растението в друг съд. Необходимо е корите да поемат влагата,което отнема 10-тина минути. Отцедете добре састението и го върнете на обичайното му място. Най-лесно ще разпознаете, че е необходимо поливане, когато корените на растението станат светло сиви към сребристо. Ако корените са зелено, то не е необходимо поливане.

Влажност: Фаленопсис орхидеите предпочитат влажност на около 50-60%. Можете да увеличите влажността, като използвате подложка с вода или увлажнител за въздуха в помещението. Пулверизиране може да помогне, но избягвайте да намокряте цветята и листата.

Почвен субстрат: Използвайте добре дрениращ субстрат за орхидеи, обикновено съдържащ кора, сфагнум мъх и перлит. Пресаждайте орхидеята на всеки 2-3 години, като не е необходимо по-голям съд. Напълно достатъчно е да обрежете върха на част от корените и да подмените корите в саксията.

Торене: Торете орхидеята с балансиран орхидеен тор, на всеки 2-4 седмици по време на активния растеж (пролет и лято). Намалете или спрете торенето през зимата, когато растението не расте активно.

Подрязване: След като цветовете почнат да вехнат и стъблото стане кафяво, можете да го подрежете над видим възел с ножица. Орхидеята може да цъфти отново от същото стъбло или да образува нови стъбла от основата - не премахвайте основните стебла, освен когато са изсъхнали вече.

Вредители и болести: Наблюдавайте редовно орхидеята за честите вредители като въшки, акари, щитоносни въшки и помуклийка. Те трябва да се третират бързо с инсектицид. Поддържайте добра циркулация на въздуха, за да предотвратите гъбични заболявания.

Фаленопсис орхидеята е красиво допълнение към всеки дом и може да бъде награда за грижливостта си, а страхотните и продължително цъфтящи цветове я правят изключително стойностна.

Също може да Ви хареса

Свързани продукти

magnifier