0
Вход и Регистрация
Понеделник - Неделя 09:00 - 19:00 | 0884 829 368 | [email protected]

Кипарис (cupressus) | Малък

Безплатна доставка над 70 лв.
Доставка до 3 часа в София
Доставка в страната още утре с Еконт
Удобни методи за плащане
  • 1 бр. Кипарис (cupressus)
  • От менюто имате избор дали растението да бъде само с транспортна саксия, подаръчна опаковка или с керамична кашпа и опаковка.
Размери 15 × 35 см
Опаковка

Транспортна саксия, Подаръчна опаковка, Керамична кашпа и опаковка

Описание: 🌿 Кипарисът (Cupressus) е вечнозелено дърво с изящна и стилна визия, което придава елегантност на градината или обстановката. Този дървесен вид е част от семейство Кипарисови (Cupressaceae) и може да бъде отглеждан както на открито, така и в саксии. Има стройна и стълбовидна форма, като множество от неговите сортове се използват за декоративни цели или живи плетове. 🌲✨

Упътване за отглеждане:

  1. Местоположение: 🌞 Кипарисът обича добре осветлени места с пълно слънце. Място с добра циркулация на въздуха е предпочитано.
  2. Почва: 🌱 Този вид предпочита добре дренирана, леко кисела почва. Постарайте се да предоставите добро дрениране, за да предотвратите задържане на вода около корените.
  3. Залесяване и поливане: 💧 Кипарисите не се нуждаят от обилно поливане. Поддържайте почвата влажна, но не премокрена. Летните месеци могат изискват повече внимание към поливането.
  4. Троене: 🌼 Торете през пролетта и лятото, за да насърчите здравия растеж.
  5. Обрязване: ✂️ Може да обрязвате изсъхнали или нежелани клони, за да запазите формата и изгледа на растението. Този вид може да бъде формиран във висока стълбовидна форма или като плет.
  6. Зимуване: ☃️ В зависимост от климата, някои сортове кипариси могат да се нуждаят от закриване или допълнителна защита през зимата. Консултирайте се с местния градинар или специалист, за да определите най-добрите практики за вашата област.

Следвайки тези указания, ще създадете красиво и елегантно украсено място с кипариси, които ще доставят удоволствие и радост през годините. 🌳🌷

Също може да Ви хареса

Свързани продукти

magnifier