0
Вход и Регистрация
0884 829 368 | Понеделник - Неделя 09:00 - 20:00 | [email protected]

Цветята в Интериора

25/02/2022
Магдалена Дудова
Цветята в Интериора

Интериорният дизайн включва голяма гама цветя в акцентите си. От божури до екстравагантни ориенталски орхидеи, цветята са там, за да се наслаждават и да им се възхищават както домакините, така и госите на всеки дом.
Но какви са предимствата да имаш цветя в дома си и защо се считат за толкова важни?
Прочетете, за да разберете очарователното значение и силата цветята в интериорния дизайн.

Защо е важно да имате свежи цветя във Вашия дом

 • Приветлив аромат
  Без съмнение ароматните цветя придават домашно гостоприемство предвид сезона.
  Една ваза с ароматни рози или фрезии, поставена в предверието, върши чудесна работа за тази цел. Важното е да изберете меко и фино, ароматно цвете, за да избегнете претоварване на сетивата.
 • Визуална наслада и жезненост
  Няма съмнение, че цветята играят неразделна роля в изящния интериорен дизайн. Цветята правят визуално изявление, придават чар и цвят в пространството. Те помагат да се създаде среда, пълна с цвят и жизненост, особено цветя с живи цветове, като розово, червено, синьо или жълто, които добавят специално докосване към домовете.
  За да добавите пигмент във Вашия дом, можете да изберете лилиум, рози или дори хортензии като акцент в някой кът на дома.
 • Повишаване на настроение
  Овен че са естетически приятни, цветята могат да повлияят на Вашето настроение, здраве и благополучие. Ето защо ние от Top-Flowers обичаме да виждаме красиви цъфтежи във всички домове.
  Различни проучвания разкриват, че цветът на цветята има мощен успокояващ нервите ефект върху хората, намалявайки риска от страдание от стрес.Те допълнително засилват чувството на удовлетвореност и е доказано, че насърчават позитивността и продуктивността.
 • Създаване на естествени пространства
  Цветята са от съществено значение за създаването на свежа, естествена среда, особено в апартаменти в центъра на града. От само себе си се разбира, че цветята подобряват аромата в помещението, но знаете ли, че някои цъфтящи растения също могат да филтрират и почистват въздуха?
  Според проучвания Спатифилумът, Герберът и Бромелиите, Агланемата и много други растения могат да помогнат за премахването на вредните токсини от въздуха и дори могат да подобрят нощната почивка, тъй като отделят големи количества кислород. Така че те не само изглеждат свежи, но всъщност освежават и въздуха!
  В допълнение към това цветята, които хората често избират /розите например/ също помагат за подобряване на настроението и поддържане на спокойна атмосфера благодарение на своите ароматерапевтични сили.

magnifier