0
Вход и Регистрация
Понеделник - Неделя 09:00 - 19:00 | 0884 829 368 | [email protected]

Тенденции за цветя през 2022

01/04/2022
Магдалена Дудова
Тенденции за цветя през 2022

Всяка нова година носи със себе си множество вълнуващи флорални тенденции за всеки, който цени ботаническата красота. От специфични разновидности до цветови палитри, има много енергизиращи опции, за да вдъхнете нов живот на вашия дом или работно място.
Независимо дали планирате сватба през новата година или искате някои креативни идеи за подаръци, които можете да споделите с хората, които обичате, в тази тема ще намерите забавни и интересни тенденции, които със сигурност ще разпалят въображението ви.
Вижте най-добрите флорални тенденции за 2022 г.

Цветови тенденции

За разлика от 2021 г., когато меките и неутрални цветове бяха на почит, 2022 г. разкрива, че флоралният свят е изпълнен с наситени и живи цветове. Разбира се все още има място за палитрата на по-светлите и пъстелни тонове, тъй като те играят важна роля в осигуряването на баланс между по-ярките и наситени нюанси – но звездите на шоуто през 2022 г. определено са по-живите цветове.
Топли цветове с прилив на енергия - помислете за тропически тонове, които предизвикват мечти за слънчеви следобеди и вълни, разбиващи се на брега. Ярко отанжево с оттенък на жълто, наситено синьо и пищно розово са силни допълнения към цветовата палитра на годината.
За контраст в спектъра са по-хладните нюанси, които улавят усещането за спокойствие. Небесно сините цветове са идеални за тази цел. Също толкова привличащи вниманието е дълбокото земно зелено, вдъхновено от растителността. Тези нюанси излъчват известен естествен оптимизъм, осигурявайки прекрасен баланс за по-живите цветове.
Все пак оставете и малко място за неутралните цветове, които са земни и се съчетават красиво както с топли, така и със студени тонове. Популярните нюанси през 2022 г. включват меки цветове като слонова кост, които са алтернатива на снежно-белите цветя. Маслени нюанси също са добре дошли като допълнения към всяка палитра, предлагайки част от техния характерен комфорт и нежна привлекателност към всяка аранжировка.

Стилови тенденции

Елегантени. Сложни. Забавни. Топли. Диви. Естествени. Приключенски.

Да имат усещане за гъвкавост - това доминира във флоралните тенденции от 2022 г. Такъв тип букети и аранжировки излъчват стил и ще го видите навсякъде - от блясъка на традиционните сватбени аранжировки до изобилието от букети от диви цветя.
Божурите, които се отличават с буйна пищност са ни любимци в тази насока. Това пухкаво цвете незабавно озарява всяко пространство с вечната си красота. Тропическите стъбла също ще са на челни прозиции през 2022 г., както заради резонанса си с романтичните залези, така и заради вдъхновяващото им настроение. Кралицата Протея - този южноафрикански цъфтеж краде шоуто във всяка аранжировка в кяото намира място.

Наслояването на цветя е друга забавна тенденция, която прави аранжировките от 2022 г. много по-уникални и изразителни. Красотата на наслояването е, че позволява разнообразни текстури и цветове да бъдат включени в една комбинация. Забавлявайте се да смесвате и съчетавате стъбла, които харесвате, за да създадете уникален външен вид, който привлича вниманието. Помислете за рози, карамфили и божури за да придадете буйна природа във вашия букет.
Като се има предвид завръщането към по-ярките цветове през 2022 г., булките може да оценят носенето на дълбоко наситени аранжировки вместо по-традиционни пастелни и меки тонове. С богатата си гама от цветове, розите, карамфилите и хризантемите със сигурност ще приковат вниманието, докато вървите по пътеката към олтара.

В крайна сметка всичко опира до настроение и тонус. Всички цветове и текстури играят важна роля за предаването на чувство за оптимизъм през 2022 г.

magnifier