0
Вход и Регистрация
0884 829 368 | Понеделник - Неделя 09:00 - 20:00 | [email protected]

Орхидея Онцидиум (Orchidaceae Oncidium)

от: 39.00 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Безплатна доставка над 70 лв.
Доставка до 3 часа в София
Доставка в страната още утре с Еконт
Удобни методи за плащане
  • 1 бр. Орхидея Онцидиум
  • От менюто имате избор дали растението да бъде само с транспортна саксия,подаръчна опаковка или керамична кашпа и опаковка.
  • Ако желаете определен цвят за кашпата или опаковката, моля да посочите в бележка какви цветове предпочитате.
Размери 14 × 38 см
Опаковка

Транспортна саксия, Подаръчна опаковка, Керамична кашпа и опаковка

Орхидеята Онцидиум (Oncidium) е красиво и екзотично растение, принадлежащо към семейство Орхидееви (Orchidaceae). Този вид орхидея произхожда от тропическите региони на Централна и Южна Америка. Онцидиумът се отличава с изключителната си красота и разнообразие от форми и цветове на цветята си.

Упътване за отглеждане:

Местоположение: 🌞 Онцидиумът обича ярка, но разсеяна слънчева светлина. Подходящо е да бъде поставен в близост до източните или западните прозорци. Температура: 🌡️ Поддържайте стабилни температурни условия около 18-24°C през деня и около 15-18°C през нощта. Поливане: 💧 Орхидеята Онцидиум обича влажност, но е важно да позволите на почвата да изсъхне леко между поливанията. Поливайте с мека вода, избягвайки да оставяте излишък от вода в подложката. Влажност на въздуха: 💨 Този вид орхидея се нуждае от по-висока влажност на въздуха. Ползването на влагозадържащи подложки или овлажител на въздуха може да бъде полезно. Торене: 🌼 Торете с течна тор за орхидеи два пъти месечно през активния период на растеж (пролет и лято) и веднъж месечно през по-ниски температури (есен и зима). Цъфтеж: 🌸 Онцидиумът е известен с богатия си цъфтеж, който може да продължи до няколко седмици. След цъфтежа, обрежете изсъхналите стъбла и продължете със стандартните грижи.

Следвайки тези указания, ще създадете изключително красиво и екзотично пространство с Орхидея Онцидиум. Този вид орхидея ще внесе уникален акцент и красота във вашия дом. 🌸🌿

Малко любопитни факти:

  1. Онцидиумът се нарича още "Танцуваща дама" поради движението на неговите цветове, което прилича на танцуваща жена.
  2. Този вид орхидея е популярен сред цветарите заради многото цветя върху едно стебло.
  3. Онцидиумът има приятен аромат, който може да напомни на лек аромат на ванилия или цитрусови плодове.
  4. Някои видове онцидиуми са епифити, което означава, че растат върху други растения, като използват тяхната структура за подкрепа.

Орхидеята Онцидиум е не само красиво растение, но и изключително интересно и впечатляващо допълнение към вашето интериорно пространство.

Също може да Ви хареса

Свързани продукти

magnifier