0
Вход и Регистрация
Понеделник - Неделя 09:00 - 19:00 | 0884 829 368 | [email protected]

Стайни Растения. Най-подходящите растения за всяка стая в дома.

21/09/2022
Магдалена Дудова
Стайни Растения. Най-подходящите растения за всяка стая в дома.

Растенията имат специални супер сили и ползите от животът с тях у дома са безброй.
Не само че стоят прекрасно в пространството и изглеждат естетически добре на външен вид, но подобряват кислорода, повишават настроението, креативността и намаляват стреса, което автоматично Ви прави по-здрави и по-щастливи.
Освен всички ползи, които носят растенията, грижата за тях също може да помогне да се отпуснете след дълъг и натоварен ден, а работата с почва и допира до листата, носи терапавтично усещане.

Колкото повече, толкова повече!

От ползите за здравето до вида и усещането на Вашият дом, има много причини, поради които смятаме, че никога цветята не са твърде много.
Добавянето на множество растения към Вашето пространство ще създаде изключително успокояваща вътрешна джунгла, в която ще обичате да прекарвате времето си.
Да наблюдавате Вашите растения как растат и процъфтяват е невероятно и възнаграждаващо, а ние можем да гарантираме, че след като овладеете грижите за едно растение, ще поискате да предизвикате себе си с още.
Стайните растения обичат да бъдат групирани заедно.
Груповото поставяне на растения ще създаде микроклимат, което ще улесни растенията да задържат влага. Освен това така се създават по-голяма сила за пречистване на въздуха, а растенията като Сансевиера, Аглаонема, Спатифилум и др. премахват вредните токсини бързо и успешно.
Най-лесният начин да се запълни пространството със зелнинина е да се смесят и съпоставят размерите на растенията. Наслояването на по-големи изявени растения с по-малки и компактни зеленини ще повиши пищността и ще помогне за създаването на онзи микроклимат, за който говорим.

Ако търсите бърз начин за трансформация на Вашето пространство с растения, вижте нашите предложения в категория растения, а ние ще ги доставим директно до Вашия дом.

Най-подходящите растения за спалнята

Превръщането на Вашата спалня в спокойното и красиво светилище на мечти е лесно с някои добре подбрани растения.
Запълнете празния ъгъл на стаята с пищно, драматично растение като Драцена Маргината или висок и елегантен Фикус. Можете да поставите растението директно на пода в красива сакси,я или да му дадете известна височина върху стойка за цветя. Изборът на въздействащо и лесно за грижа растение означава повече време за почивка и релаксация и по-малко време за притеснения.

Поставете едно или две малки растения върху Вашето нощно шкафче. Сърцевиден филодендрон, Маранта Левконевра, или малки сукулентни растения ще оставят достатъчно място за Вашият телефон и текущо четиво преди лягане.
Сансевиериите също са страхотно допълнение към спалнята, тъй като те произвеждат по-голямата част от кислорода си през нощта, пречиствайки въздуха.

Превърнете спалнята си в истинска скрита джунгла с големи и изящни растения като Юка или Арека.
По-големите растения създават драматичен ефект с минимални усилия.

Не се страхувайте да се възползвате от пространството. Колкото повече място заемат растенията, толкова по-малко място има за натрупване на мръсни дрехи - поне това ще кажем!

Най-подходящите растения за кухнята

Не пренебрегвайте кухнята си, когато решите да се сдобиете с ново цвете.
Подобно на банята, кухнята често е малко по-влажна от повечето стаи в дома. Изберете растения, които ще процъфтяват при допълнителна влажност, като Филодендрон и Папрат Нефролепис.
Буйните зелени растения добавят приятно и земно чувство на традиционните и не толкова традиционни кухни.
Трансформирайте Вашата пространство с нашите най-добри растения!

В повечето кухни пространството на плота е на първо място по важност, така че използвайте закачалки за растения или горните части на Вашите шкафове, за да запазите плота си свободен.
Пълзящите и полупълзящите растения като Зебрина, Стефанотис, Брашлян и Пеперомия обичат да бъдат позиционирани на рафт или люлка за растения, така че новият растеж да може да се развива свободно и да се спуска в каскада.

Разбира се, повечето хора нямат твърде много свободно място в кухнята си, за растения като райска птица или огромна палма, но добавянето на групи от по-малки цветя може да има също толкова голямо въздействие.
За да включите този трик, групирайте по-малките растения заедно на перваза на прозореца. Подходящи растения за там са Алое Вера и Нолина, които биха харесали ярката, непряка светлина от кухненски прозорец.

Освен тях много подходящи растения за кухнята са билките! Да, билките които изпозлваме в кулинарията, но не сухите, а тези посадени в саксия. Освен вкусният аромат, който ще се носи из кухнята, Вие винаги ще имате на една ръка разстояние пресни подправки за Вашите гозби!

Най-подходящите растения за дневната

Всекидневната е мястото където Вие и Вашето семейство вероятно прекарвате най-много време, следователно това е и мястото, където показвате Вашата идентичност!
Изберете най-подходящите растения за Вашата всекидневна и трансформирайте пространството във вътрешна джунгла, която Ви олицетворява!

Добавете дълбочина, цвят и текстура към Вашето пространство чрез наслояване на растения.
По-малките растения, съчетани заедно с по-големите саксии на пода. Не се страхувайте да изберете смели и цветни растения като Ехмея, Стрелиция, Кротон, или Драцена, особено ако декорът на хола ви е по-неутрален!
Използвайте изявените растения като фокусна точка.

Ако холът Ви е голям, запълнете визуалните празнини с голями растение.
Всекидневната е перфектна за експозиция на Фикус Лирата, Дървото на живота, голяма Калатея Розеопикта, Фикус Бенджамин.
Ако сте семейство в движение или сте по-скоро разсеяни към грижата към цветята, наблегнете на растения лесни за отглеждане като Сансевиера или Замиакулкас.

Растенията в големи саксии са склонни да издържат по-дълго време между поливанията в сравнение с растенията в малки саксии, което означава по-малко работа за Вас. Но ако забележите, че Вашето голямо растение изсъхва по-бързо от обикновено, може би е време за пресаждане. 😉

Най-подходящите растения за слабо осветените кътчета на дома

Въпреки че всички мечтаем за големи прозорци, които могат да изпълнят домовете ни с обилна слънчева светлина, знаем, че не винаги е възможно да имаме живописни прозорци с които да подсигурим добра светлина за нашите стайни растения.
Ако сте обезсърчени от Вашите растения, които не виреят в по-тъмните части на дома, не забравяйте, че не всяка надежда е загубена! Много растителни видове естествено растат в среда с ниска осветеност, а някои от тях са:

Как да изберете най-подходящото стайно растение за Вас?

Без съмнение съществуват хиляди варианти за декориране със стайни растения, което затруднява избора за най-подходящото цвете за Вашето пространство и живот.
Ние в Top-Flowers вярваме, че всеки човек би могъл да обича цветята, но това започва с изборът на правилното растение.
Все пак животът на всеки се движи с различно темпо и всички хора имаме различни приоритети и домове.

Нека разбием някои съображения, върху които да помислите, които ще ви помогнат да намерите най-доброто стайно растение за Вас, което не само ще оцелее, но и ще процъфтява.

Преди да се сдобиете с ново растение си задайте следните въпроси:

Какво ниво на грижа бихте могли да полагате?

Точно като хората, растенията имат различни темпераменти. Някои са лесни за отглеждане, не се нуждаят от специална подръжка и са адаптивни. Те няма да няма да загинат, ако забравите да ги поливате от време на време и могат да цъфтят при не толкова идеални светлинни условия.

Други стайни растения обичат в почвата им да има точното количество влага. Те може да се нуждаят от често пулверизиране и не обичат да бъдат на студени места. Всички те са красиви и имат ползи за здравето, но това не означава, че задължително са правилните растения за Вашия дом.

Така че, преди да изберете растение, помислете за нивото, опитът и количеството време, което всъщност можете да отделяте на Вашето стайно растение.
Ако животът Ви е забързан, тичате напред-назад между дати, срещи, работите дълги часове и пътувате често, то лесно за отглеждане стайно растение може да е най-подходящото в този случай.

Каква светлина имате във Вашия дом?

Растенията се нуждаят от светлина!
Нкои растения се нуждаят от повече светлина, а други почти не се нуждаят нея, но все пак тя трябва да присъства в пространството!
Повечето стайни растения ще се справят добре на места с прозорци с източно или западно изложение.
Това осигурява на растенията достатъчно слънчева светлина от добрата част от деня и дифузна светлина през останалото време.
Южната светлина е най-силна и най-добра за светлолюбиви сукулентни растения. Но имайте предвид, че повечето цветя ще изгорят, ако бъдат поставени на пряка светлина, т.е. където слънцето пада директно върху листата им.

Има обаче няколко растения, които ще се адаптират към всички различни нива на светлина и дори ще виреят в тъмните пространства, където има само флуоресцентна светлина.
Така че, ако бежовите и сивите стени на Вашият офис сериозно ви разочароват, има растения, които успешно ще озарят Вашето работно пространство!

Какво е най-важно за Вас при избора на растение?

След като разбрахте кои са първите най-важни въпроси, които да си зададете преди да се отпавите към цветарския магазин, идва забавната част - защо искате ново стайно растение? Чисто естетически обичате начина по който изглежда дадено цвете? Искате да пречиства въздуха? Или бихте искали децата Ви да растат със зеленина покрай вас, тъй като живеете в града?
Каквато и да е Вашата мотивация, имайте предвид, че растенията променят начина на живот и винаги са добра идея!

Все още имате нужда от помощ?

Обърнете се към нашия екип и задайте Вашите въпроси и препоръки за растенията, а ние с удоволствие ще отговорим на всичко, което Ви интересува за определените видове.

magnifier